info@ceres.com.ua
+38 067 242 88 98   +38 067 468 18 75
Кокосовий торф – найважливіший, але не єдиний представник кокосових субстратів. В загальному вигляді, кокосовий субстрат – це органічне середовище среда для вирощування овочів, фруктів, ягід, грибів, декоративних та інших культур, сировиною для якої виступає кожура кокосових горіхів.
Переваги кокосового торфу CERES можна висвітити у порівнянні з найбільш уживаними альтернативами, якими є грунт, торф, мінеральна вата.
Всі наведені переваги будуть реалізовані повною мірою лише якщо ви придбали якісний кокосовий торф. Його якість залежить, перш за все, від місця зростання кокоса і від технології переробки кокосової шкірки.
Первісно шкірка має, як правило, високий вміст калію, натрію і хлору, а відповідно й підвищений загальний солевміст. Аби привести ці параметри в норму, кокосову шкірку місяцями вимочують у прісній воді. Але якщо цей процес триває занадто довго, кокосовий торф «старіє», результатом чого є надлишок «пилу» (занадто дрібної фракції) та проблеми з розбуханням. Тож головна задача виробника – добре промити субстрат за короткий час.
Важливим є також характер сушіння кокосового торфу після вимочування. Сушіння повинно здійснюватися лише природним шляхом, просто на сонці, бо застосування сушильних установок погіршує його фізико-механічні характеристики і знижує біологічну активність.
Придбати