info@ceres.com.ua

+38 067 242 88 98   +38 067 468 18 75

Кокосовий торф: підготовка до використання

Компанія Ceres імпортує кокосовий торф зі Шрі-Ланки. З метою здешевлення транспортних витрат кокосовий торф пресується. Найпопулярніші форми пресування: брикети 500 г, блоки 5 кг, диски 65 г.

Перед використанням пресований кокосовий торф, слід розширити: при додаванні води він її всмоктує й збільшує свій об’єм у декілька разів. Розширення слід проводити у контейнері достатньої ємності. Вода додається поступово, порціями, по мірі того як торф її вбирає. За теплої води процес прискорюється.  Технологічно важко досягти прийнятного солевмісту у пресованому кокосовому торфі. Значно дешевше зменшити його після розширення. Тож рекомендується додатково промити кокосовий торф після розбухання. Для промивання бажано використовувати воду, питома електропровідність якої не перевищує 0,5 мСм/см. Вода подається поступово, порціями проходить через торф, розчиняє та виносить солі. Температура повинна бути не нижче +16ºС, а краще вище +20ºС, щоб солі швидше розчинилися.

Найменування

Маса, кг

Розміри, см

Кількість води, л, 

для розширення

Об’єм 

після розширення, л

Блок

5

30×30×13

≈50

до 70

Брикет

0,5

20×10×4

≈5

до 7

Диск

0,065

ø7,5×2

≈1

до 1,2


Придбати

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре